Voor de koffie liefhebbers is dit een fijn recept voor de hete dagen als je wel zin in koffie hebt, maar ook zin in een koud drankje.
Dit smaakt echt anders dan je koffie te laten afkoelen en dat met een ijsklontje drinken. Dan smaakt de
koffie bitter. Met deze methode smaakt de koffie veel zachter; zelfs een beetje zoet.
Het is handig om een flinke portie te maken, want je kunt hem gerust 3 dagen in de koelkast bewaren.
Neem voor deze koffie een grove maling. Maal
je zelf je koffie, zet hem dan op de grofste stand. Koop je de koffie gemalen, koop dan grove maling.
Ik gebruik als verhouding: 1 eenheid koffie op 5 eenheden water. Je kunt dit met een maatbeker of kopje afmeten. Experimenteer vooral met de
verhouding tot je het zelf het lekkerst vindt.
Roer het goed door elkaar. Dit kan in een pot of een fles. Ik doe het in een wekfles.
Laat 24 uur staan en schudt of roer af en toe om.
Na 24 uur zeef je eerst de koffie en dan
nog door een filter.
Klaar is je koffie. Lekker met een ijsblokje.