Startpagina

Warme Cider

Dit is de Engelse variant op de gluhwijn. Ik vind dit zelf lekkerder omdat het lichter is en veel frisser. Het is echt een drankje voor de koude dagen.

Tip: gebruik goede, droge cider. Geen Jills of Apple Bandit. Die soorten zijn - in mijn ogen- veel te zoet.

Ingedienten voor 4 personen:
* 1 fles van 750 cc cider
* 1 kaneelstokje doormidden gebroken
* 5 kruidnagelen
* 1 vanillestokje doormidden gesneden
* schil van een kwart van sinaasappel
* schil van een mandarijn
* sap van 1 sinaasappel
* sap van 2 mandarijnen 
* optioneel: 3 el suiker

Werkwijze:
* Doe de cider met de ingredienten in een pan en breng tegen de kook aan. 
* Laat dit samen 10 minuten tegen de kook aan trekken
* Proef en voeg eventueel suiker toe als je dit lekkerder vindt.
* Doe het door een zeef en serveer warm

 

Cold Brew

Voor de koffie liefhebbers is dit een fijn recept voor de hete dagen als je wel zin in koffie hebt, maar ook zin in een koud drankje. 
Dit smaakt echt anders dan je koffie te laten afkoelen en dat met een ijsklontje drinken. Dan smaakt de koffie bitter. Met deze methode smaakt de koffie veel zachter; zelfs een beetje zoet. 

Het is handig om een flinke portie te maken, want je kunt hem gerust 3 dagen in de koelkast bewaren. 

Neem voor deze koffie een grove maling. Maal je zelf je koffie, zet hem dan op de grofste stand. Koop je de koffie gemalen, koop dan grove maling. 

Ik gebruik als verhouding: 1 eenheid koffie op 5 eenheden water. Je kunt dit met een maatbeker of kopje afmeten. Experimenteer vooral met de verhouding tot je het zelf het lekkerst vindt. 
Roer het goed door elkaar. Dit kan in een pot of een fles. Ik doe het in een wekfles. 
Laat 24 uur staan en schudt of roer af en toe om. 

Na 24 uur zeef je eerst de koffie en dan nog door een filter. 

Klaar is je koffie. Lekker met een ijsblokje.

Cold Latte

Hierbij een koel recept voor een Cold Latte. Een lekkere koude koffie met melk voor de warme dagen. 

Het is eenvoudig te maken. Het lekkerst is als je wel espresso kunt zetten. Dit hoefr niet in een dure machine; koffie uit een espressopotje op het gas is prima. 
Als je het niet zo nauw neemt kun je ook de zakjes espresso gebruiken. 


Zet/ maak espresso.
Doe melk en ijsblokjes in een beker met deksel of shaker. Een plastic bakje dat je kunt afsluiten is ook prima. Schud dit goed, zodat je goede koude schuim krijgt van je melk.
Giet dit over je afgekoelde espresso. 

Limoncello

Er zijn veel recepten voor limoncello. Je moet kiezen wat je het lekkerst vindt. Ik vind deze het lekkerst, maar dat ik ook een beetje gekleurd door herinneringen, zoals alle smaken.
Mijn nichtje Rebekka nam voor mij uit Italie een paar flessen alcohol 95% mee. Dit is daar gewoon te koop in de supermarkt. Van dat kadootje heb ik limoncello gemaakt naar dit recept. 

Het is heerlijk om zelf te drinken, maar als je er (kleine) flesjes mee vult heb je een leuk kadootje. 

Ingredienten:
* 6 biologische citroenen ( je gebruikt de schil, dus daar wil je geen gifstoffen in hebben)
* 450 gr suiker
* 1 liter alcohol minimaal 90%

Werkwijze
* Was de citroenen grondig
* Schil met een dunschiller de citroenen. Zorg dat je alleen de schil meeneemt en niet het wit. Dit smaakt bitter.
* Doe de citroenschil samen met de alcohol in een afgesloten pot en zet donker weg. Dit kan ook door de pot in aluminiumfolie te wikkelen
* Laat dit ongeveer 4 weken staan.
* Breng dan 2 liter water aan de kook en los daar de suiker in op.
* Zeef de alcohol en voeg dit toe aan het suikerwater.

Je hebt nu 3 liter overheerlijke limoncello! Doe dit in flessen en drink op of geef ze kado

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

Gisteren | 20:39

Dag Karin, bedankt! Wat een fijn compliment. Ik hoor graag feedback op mijn recepten. Ik hoop ze altijd te verbeteren.

...
10.12 | 18:14

Ha Dicky, ik had verwacht bij jou een spannende championnensoep te vinden, maar helaas.
Wat doe jij er voor alternatiefs bij in, zodat het jouw twist heeft?

...
04.12 | 19:00

Wat een mooie site met heerlijke gerechten !!!
Ik ga zeker hiermee aan de slag top 😍

...
04.04 | 23:10

Top! Wat een fijn compliment. Dank je wel. Als je nog vragen hebt over een recept, of tips wilt, dan hoor ik het graag.

...
Je vindt deze pagina leuk