Ik heb altijd een potje met ingemaakte citroen in de koelkast staan. Het is heel eenvoudig te maken en het voegt zoveel extra smaak toe. Ik gebruik dit in soepen, sauzen maar ook in salades. Alles wat een beetje een extra beetje zuur kan gebruiken.
Soms gebruik ik maar een klein gedeelte.
Je kunt ook allelei kruiden toevoegen als tijm of rozemarijn. Ik doe dit niet, omdat het de smaak erg bepaald en je dit niet meer overal in kunt gebruiken.
Als de citroenen op zijn, heb je nog heerlijk
zout over met een fijne smaak.
Nodig:
1 of meer citroenen, het liefst biologisch omdat je ze met schil en al gebruikt.
pak grof zout
glazen pot
Werkwijze:
Was de citroenen grondig
Snij ze in kwarten
Doe
wat zout in de pot en leg de delen citroen er stuk voor stuk in. Vul steeds op met zout.
Vul dan de pot met zout en doe het deksel erop.
Na 4-6 weken zijn ze te gebruiken.