Bruchetta is van oorsprong bedoeld om oud brood te verwerken. Je kunt het natuurlijk ook prima maken van vers brood.
Je kunt allerlei toppings bedenken. Ik geef hier een paar klassiekers. Laat je fantasie werken en verwerk zo je restjes.
Bruchetta
maak je door (stok)brood of chiabatta in plakjes te snijden. Snij een teentje knoflook door en wrijf met de helften over het brood. Sprenkel er olifolie over en rooster ze in de grillpan of onder de grill tot ze knapperig zijn.
Voorbeelden
van toppings zijn:
Bruschetta met blokjes tomaat en basilicum. Roer hier olie, peper en zout door. Voeg eventueel nog blokjes mozzarella toe
Bruschetta met gebakken paddenstoelen ( en peper)
Bruschetta met dubbelgedopte tuinbonen
en ricotta; voeg peper en olie toe
Bruschetta met ricotta en ruccola; voeg peper en olie toe
Bruschetta met verschillende soorten kaas
Bruschetta met verschillende soorten vleeswaren
Bruschetta met ( zelfgemaakte ) tapenade: gehakte
olijven, kappertjes en ansjovis met olijfolie.